Efter mycket vridande, suckande och långa vakna timmar får man kanske bara erkänna att loppet är kört och att det inte blir mer sömn på mig inatt.
Dock är ju klockan 8 nu och detta för många är morgon och livet är frid och fröjd.

Men för en stackarns Emelie som somnade runt 2 inatt och mot sin vilja vaknade vid 6, å dessutom behöver sin skönhet-sömn så är inte livet lätt för i detta nu.

Det är ju till råga på allt min lediga dag och denna vill jag ju självklart inte spendera trött och tjurig, så vad ska man då ta till för kraften för att antingen somna om eller kanske bara vakna?

Hmm.. Jag säger Batman-maraton! Halleluja.
Så kan min "prinsessan på ärten"-sömnen hoppa upp och bita sig själv i rumpen-stumpen tycker jag.

Dagen som så många förnimmar med död och förtvivelse. Är för mig en lycko-dag. 
Kanske låter lika brutalt som det står skrivet. Men för att försvara  mig själv i detta så var detta en lycklig dag för min först.
Innan Anna Lindhs tragiska bortgång.
Innan 9/11
 
Varför just detta? 
Jo för så länge jag finns och har funnits så har denna dagen varit min älskade fars födelsedag. Och det kanske lite otur med tanke på att alla andra runt om i världen tänker gravljus den dagen vi tänder tårtljus. Men det är så jag har växt upp och för att på ett sätt överrösta alla sorgsna röster i världen för att skicka en hyllning till min fader som just nu befinner sig mer än 8 timmar bort. Så hoppas jag på allt att han får en väldigt fin födelsedag och att han inte stänger på tv:n idag utan bara håller sig ute i solskenet med ett paket dammsugare och en skvätt kaffe. 
 
 
 
 

10 september 2016

en gång i en dröm

kuriosa

 
 
En gång i en dröm, var det inte detta som teamsången i törnrosa? 
Jo men visst serru, ett snabt google-besök och jag har fått min aningar bekräftade. 
Och med detta vill jag då idag dediketar denna lördag till törnrosas-dag *fanfar*
 
För idag är dagen då Emelieor sover som längst, inte fredag eller söndag, (kanske söndag med det beror helt på onständigheterna)  och dagens onständigheter säger mig att det nu är dags för en såndär lång soff-dag. Långa dusch-pauser mellan ätandet och sovandet. Hade jag varit en Americansk serie idag så hade det varit något i stilen med * you eat to much* för tjock för att överleva, LOS MUTCHOS TJOCKOS hade den serien hetat. Jag hade garanterat haft en egen lift som bärt mig från A till B när jag som helst hade behövt det. Eller en liten rosa gaffeltruck. 
 
Jag bara tackar gudarna för att det tar lite mer än 1 dag för att bli så tjock för då hade mitt BMI varit förlorat för flera godisbitar sedan. Och vad är nu poänget med detta änlägg? NAAEE finns inge.. Morsning..