Söndag, bibelns heliga dag. Min lediga dag. Min bibel-dag med andra ord.

Som alltid en söndag har jag planterat mig själv i soffan och glor lite halvhjärtat på en krimmare. Öppnade upp gardinerna på glänt för att få in lite ljus och färg.

Det är verkligen höst nu, om inte vinter snart faktiskt. För de är alldeles för kallt för att gå barfota över golvet och öronen fryser när man kommer utanför huset. Det är en helt magisk årstid tycker jag. Självklart blir jag som så många andra väldigt påverkad av det starta vädret som håller till från dag till dag. Men samtidigt är det så vackert. Och nästa månad är de dags att börja med julklapparna.

Den där underbara känslan när allt faller på plats och det bara känns rätt och perfekt allt ihop. I love it.

Överväger starkt att kanske byta yrke till hissmontör. Enligt dem två pojkarna på tunnelbanan som grubblade över karriär valet så var detta ett "safe" jobb.
Sen tyckte dem också att elektriker och bilmekaniker var totalt livsfarliga arbeten som dem som är det bör starkt fundera på att byta tror jag. Man vill ju inte ha ett farligt jobb. Men vad vet jag.

Borde kanske ha gått fram till pojkarna i fråga och kolla med dem om vad dem tycker om att arbeta som kock. Argumenten om alla andra val av arbeten var så otroligt starka och fängslande att jag nästan skulle föreslå den ena att bli antingen präst eller politiker. (Ironi)

Jag ska inte byta jobb och jag ska inte heller prata med pojkarna. Men ibland önskar jag att min hörsel slutade att fungera om så bara för ett litet tag. För oljudet från alla andra runt om överröstar till och med ljudboken jag febrilt försöker lyssna på. Detta är dagens ilskna inlägg. Tack för mig.

Eller vad är egentligen namnet på känslan när man har druckit alldeles för mycket bubbelvatten?

Varför sover man också bättre utan strumpor?

Och hur kommer det sig att man aldrig är lika trött när man lagt sig i sängen som man är sittandes i soffan?

Många kanske skulle kalla de för illamående eller rap-varning. Men för mig kittlar det bara lite skojigt precis när bubblorna simmar runt och har sitt egna lilla party i magen. Den mer intelligenta svaret på frågan kan jag tyvärr inte hitta och för ärlighetens namn så vill jag inte ha en logisk förklaring på nått som känns så roligt.
Det skulle vara lika eländigt som den dagen tomten slutade komma till julklapps öppningen och pappa istället satt där. Något är fel.

Jag personligen tycker ju allra bäst om att sova antingen utan strumpor helt eller med extra raggsockor på. Så 2 par eller nada. Kanske för att mina fossingar har klaustrofobi ena dagen och tendens till frostskador den andra. Dessutom tycker jag det killar så skönt under tårna mot det lena lakanet.

Jag satt för bara en kort stund sen i soffan och glodde på ett deckar avsnitt på tv:n. Tänderna var borstade och pyjamasen satt på. Tröttheten kom smygande och det var regelrätt bara för mig att gå rakt in i säng och hoppar ner under de fluffiga täcket tillsammans med alla mina kuddar och somna. Trodde jag. Men den korta promenaden gjorde mig klarvaken. Och nu ligger jag här och vurderar starkt på att gå tillbaka till min deckare och kanske bara somna i soffan. För detta här går inte.

Är det någon vänlig själ där ute som har ett annat svar på mina nattproblem?