/ ponering /

Uppstånden till en falsk verklighet.

 
 
Sitter med min kära och kollar igenom en av dem mest tankeväckande serierna vi har sätt på länge. För dem som inte har sätt den så kommer nu en spoiler!
 
70 personer blir uppskjutna i en raket för att överleva i rymden med sin familj och eftergångare i 100år. Detta gör dem tydligt vist för att leta efter nya planeter eller nytt ställe att leva på för att rädda mänskligheten! 
 
Väldigt spännande serie till att börja med, men efter en stund tar det helt av. När man får se hur det ser ut på jorden i samtid som livet i rymdburken pågår, händet det något som får tankarna att rulla framåt och bakåt samtidigt. En sockervaddstanke, bara klibbig men oemotståndlig. 
 
Människorna på jorden och dem i burken lever i samma lokal? 
Makes sense? 
 
Detta var ett falskt experiment. Människorna i burken tror dem är i rymden men dem sitter fast på jorden i ett stort rymdskepps-liknande bryggning. Detta gör dem för att människorna på jorde gör ett helt annat experiement med dessa människor utan dems vedskap. En av dem faller ur rymdskeppet under ett slagsmål och tror han faller mot en säker död (jag menar hade du ramlat ur ett skepp mitt ute i universums inetet, hade inte du fått panik då?). Men istället faller han rakt ner i en såndär stuntman påse som är fylld med luft. Och det är där verkligheten träffer honom. Hur hade man inte själv reagerat om man hela sitt liv levt i en falsk verklighet?
Jag känner själv att det tog ett tag för mig att fatta vad som hände. Jag tycker att ni borde se serien! 
 
Detta får mig också att tänka på om det även idag finns människoliknande experiment utan att vedkommande vet om vad som händer med hen? Och för att ta det ännu längre, tror ni på area 51? 
 
Min mamma sa till mig en gång när jag var, kanske 8 år och frågade henne om rymden och vad som fanns utanför.
 "Man ska inte tänka så mycket på det här för då kan man bli knäpp! ”
 
När jag senare googlar namnet på serien för att få en större inblick om vad det egentligen betyder får närmare sagt gåshud. Detta är så klart mer genomtänkt än man kan tänka sig. 
 
Ascension
a. In Christianity, the bodily rising of Jesus into heaven on the 40th day afterhis    Resurrection.
 
Och bilderna säger detsamma, människorna i serien gör som Jesus. Reser rig upp till himmelen för att leva vidare. 
Nu har jag nog spoijlat så det räcker. Men snälla. första säsongen ligger ute på netflix. Ta er en titt. Det är värt det. Tror ni inte de? 
#1 / / Linnea Aurora:

Ska DEFINITIVT se!! Tack för tipset!!

Svar: Underbart :D
Emelie Jonasson