/ sysselsättning /

skamliga 7-exp och rastlöshetens dag

 
Det är den dagen idag. Kroppen vill inte längre, den känns tung och varm. Det är med andra ord ingen sådan dag då man bestiger Mount Everest. 
Detta är  fluff-filten och äppeljuicens dag. 
 
Det kanske står skrivet i ett hemligt evangelium någonstans inmurad i dem tibetanska väggarna att ” minst 1 av 5 fri-dagar skal spenderas sjuk, nerpackad i en filt och oförmögen att göra något annorledes”. På jobb hade vi en lång diskussion om just detta ämnet precis innan jag tog ut min semester, att när du går på semester så slappnar man ju av (obviously ) men det är inte bara kroppen och huvudet som slappnar av och domnar bort tydligen så tar även immunförsvaret semester samtidigt! YES!!!
 
Så en kopp tea hade ju egentligen gjort susen om det nu inte vore så att solen ligger på som en magnet och värmen upp allt runt om. Nej jag håller mig till juice och bara ber till dem tibetanska munkarna i samma svängen att det står i evangeliet att det kanske finns frysta isbitar i köket. För att gå in dit och bli besviken är inget jag ens skulle vilja satsa en femma på. 
 
Till min förtvivlan har jag inte gjort det speciellt mycket enklare för mig heller. Jag har nämligen rotat fram mitt gamla nintendo med tillhörande pokemon-spel. (det verkar ju vara så modernt nu så jag försöker hålla mig till dem coola kidsen) Men min lilla vandrande blomma aka bellsprout vägrar levla i mitt tempo. (rastlös och krävande mor slår nävarna i bordet, kom igen nu lilla vännen en tugga till) till min förtvivlan och egen förvåning har jag idag suttit med detta en och samma spel i över 8 timmar idag, fy å fasa. 
 
Det är precis som när man kommer bort sig i en bok och helt plötsligt är det en ny dag. Kanske det bara ska vara så lätt ibland att bota sig själv och rastlösheten? 
#1 / / julia johansson:

Du skriver så himla bra och gripande! Blir helt indragen i texten. Kul med pokemon! Spelade också det när jag var liten :)

Svar: åh tack snälla dig <3 är inte bara bara att skriva heller :D glad för kommentaren
Emelie Jonasson

#2 / / coffeeandcupcake.blogg.se:

Hoppas du mår bättre nu :)

Svar: mycket bättre :D tack
Emelie Jonasson