När solen kom igenom gardinerna på morgonen och tvingade oss upp i verkligheten så bestämde vi oss för att helt enkelt bara ta på oss paltorna och bege oss ut i världen en stund. Nu när tant-sol ändå stod så högt upp över skyarna och tittade stålande ner på oss. 
 
Vi hade en plan på att få tag i en speciell sladd-sak som gör att man kan lyssna på egenvald musik i bilen när den inte har en så kallad aux-kabel( vad jag kan). 
 
Påväg in kommer jag över en artikel på den norska nyhetssidan dagbladet.no som fångade all min uppmärksamhet. Artikelns rubrik lyder ” den giftige moralismen” . Det första som egentligen slår mig här, vad är egentligen moralism? Tydlig nere i artikeln står det : 
 
 
Man kan kort och gott säga att det är en ny form för mobbning och grupp tryck. Mer psykiskt än fysiskt. Här gäller det då att få alla runt om sig att göra det som jag tycker är rätt. Menar du på något annat eller vägrar så tar vi då till andra medel som gör att du flyttar dig eller vara släpper taget och följer strömmen. 
 
I ett annat stycke tar han upp detta med att släppa ut brösten. Kent som har skrivit artikeln visar på att kontrasten mellan 1078 - 2016 är slåeende. Från att tuttarna guppade hejdlöst i friheten på stranden under 70-talet. Till dem blyga pojkarnas lycka och tjejernas komfort. Till att om du ens tänker på att gå utan bh under en tshirt idag så får du bara räkna på att du har en hög med stirrande män som följer dig med blicken vart du än går. I dem värsta fall kommer det skällsord efter dig. 
 
Därför vill jag ge en hyllning till Kent Andersen som har väl valda ord om ämne (och ifall det är någon som har lust att läsa vidare om ämnet är det bara att trycka på textbilden). 
 
Jag har iallafall fått mig ett nytt ord för dagen, jag måste erkänna att ordet i säg är ganska mäktigt men i själva verket kanske lite giftigt om innebörden inte tas på allvar, eller är jag ute och cyklar här? 
Lovisa

Jag tycker inte att du är ute och cyklar, jag håller med!

Svar: Tack <3 det värmer väldigt.
Emelie Jonasson

Nikita

Hej fina du!

Jag tänkte bara meddela att jag har en tävling på min blogg där man kan vinna hemmabakat, nyttigt och supergott proteingodis. Det hade varit jättekul om du ville vara med och tävla! In och kika här: http://nikitalindblad.isilife.se/2016/07/30/tavling-vinn-hemmagjort-proteingodis/

Kram på dig :)

julia johansson

Håller helt med! Fin bild också! :)

Svar: tack snälla, det känns skönt att man inte är ensam om en tanke :)
Emelie Jonasson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress