/ realitet /

macgyver-präglat film-mys

 Ibland kan det går dagar mellan bloggandet, men när jag sätter igång igen spottar jag bara ut ord efter ord. 
 
 
Idag är det bindestreckets nationaldag. Grattis och ja må du leva.
 
Det måste vara en av dem finaste täcken vi har tror jag. Rätt efter utropstecknet.
Den är så dramatisk av sig själv utan att behöva någon annan att den har rätt på första platsen. Men bindestrecket som är grammatikens egna macgyver apropå rubriken.
 
Den kan man bara trycka in lite här och var speciellt i tillägg efter några år i Norge när grammatiken för mig nästan är död. Deprimerande. Hålla hårt på två språk leder till undernärdhet i båda skulle jag vilja säga.
 
Att läsa böcker och bloggar hjälper också men bindestrecket är min vän.
 
Inte för att vi/jag har gjort nått häpnadsväckande eller speciellt händelserikt idag men jag tycker ändå att vi har förtjänat oss lite tv-tittande. När vi inte har tv på sovrummet eller inte heller har lust att lägga en varm datorn till att svettas ihjäl i sängen så blir det ytterligare en macgyver gjord ikväll.
Genom att helt enkelt bara stapla mina kokböcker på en stol, och ställa lilla macen på dem. TAADAA.
 
Kanske det är macgyvers nationaldag eller så kanske det bara är så att jag har fått det namnet inpräglar och nu sitter det fast. Det är precis som när man yngre (eller ja varför inte än idag) och använde vissa ord väldigt ofta just för att alla andra gjorde det eller för att det bara va ganska modernt just då. Som "typ" "liksom" "asså".
 
Det finns säkert många många MÅNGA flera. Här i Norge är de iallafall ganska populärt med "å så" vad jag kommer på just nu. Jag vet att jag är väldigt duktig på att använda " egentligen" när jag skriver. Jag kanske borde sluta med de? Vad vet jag.. Vad tycker ni?