30 juli 2016

jagande jakt

ponering

 
 
 
Jag sitter här i soffan, semestrar för fullt men känner att sugen efter lärdom ökat extatiskt inom mig. Jag är på jakt. Jag letar febrilt efter en nya lärorlika böcker eller varför inte bloggar med ett större utval att ord. 
 
Lät det också lite förvirrande? Verkar vara en sådan dag idag. 
 
Som sagt och skrivet tidigare bor och lever jag i Norge. Här pratar folket norska, och dem svenskar som har hittat hit. Ja efter ett tag pratar vi samma svorsk-blandning som resten. Och det är just därför mitt sug har ökat tror jag. Satte mig framför tv:n här om kvällen och upptäckte att vår älskade Persbrandt spelande sin underbara Gunvald-roll i Beck. WOW.. Vårt språk, ordförrådet och innebörden av alla dessa vackra ord. (tänk vilken fördel man har i livet om man kan be en shomme vara å flyga utan att han ens fattat vad man sagt). 
 
Att på ett lekande allvarligt sätt kunna trolla fram ord som finns där men som är gömda. Ett enkelt journalist språk typ. Ja men läs tidningen då kanske ni säger nu. Men nu är det så att jag tycker tidningen bara kommer med oroväckande nyheter för tiden och jag vill behålla lugnet och lyckan inom mig så jag håller mig en bit bort från dess mörka fasad! Att det faktum är att vi snart kommer leva i ett verkligt Gotham city tror jag inte är en hemlighet för allmänheten om vi tar tag i sakerna inom en snar framtid. Men även om så är faktum vill jag iallafall att huvudet ska få vara lyckligt en stund till. 
 
Är det någon själ där ute som kan tipsa eller inspirera en sökande själ efter lite lärdom i livet? Kanske en kram? 
Lovisa

Hm, svårt. Men vissa skönlitterära böcker kanske? Där fokus ligger på ett vackert språk?

Svar: dunder tacksam för svar tack snälla. Har du ett namn eller varför inte en egen favorit :D?
Emelie Jonasson

Linnea Aurora

Har du läst Sapiens??? Mycket lärorik (om än tjock!)! Stort tips!

Svar: Nej det har jag inte gjort :D den ska jag kolla upp med bums, tack snälla :)
Emelie Jonasson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress