/ kuriosa / photografering /

if your eyes could speak what would they say

 
 
Sa den unga Max Vandenburg i filmen boktjuven.. För att vara helt ärlig så får jag en liten reminder när jag är ute och kommer ihåg den där meningen. OM jag kunde prata med ögonen, hur skulle jag då se världen. Den unga Liesel i filmen får ju prövat sig ordentligt i att hitta alla dem rätta orden. 

Jag funderar på om vi kanske också borde ha haft en sådan källare som hon hade när vi va små (för dem som inte har sätt filmen, så gör det. Inga ursäkter är godkända) Det hade varit nått helt annorlunda att verkligen kunna utrycka sig på ett sätt som faktiskt får en att tänka mer på hur det är än att det bara är.... 
 
Det regnar  eller  det faller små kalla vattendroppar från den mörka himmelen ovanför? 
 
Jag skulle önska jag kunde det. Prata på det där sättet. HELA TIDEN. Dagen hade varit mycket längre och minnorna flera. Känslorna hade nog också varit starkare om den fick uttrycka sog mer på daglig basis. 
 
Det kanske hade varit en fin tatuering? För att påminna sig själv om allt det där alla andra springer runt och tjatar om ständigt om sällan.. Lev dagen som om den vore den sista , carpe diem m.m. Det hjälper ju inte att höra det från andra om dem säga fel saker. Och helt ärligt blir jag bara daff i huvudet när man får höra alla dem "moderna" uttrycken dag ut och dag in.. 
 
För mig funkar de med så lite som : hur ser dina ögon världen.. 
Har ni någon form för "favorit" uttryck som gör er på bättre humör eler får er att vakna till litegrann? 
bilder / blommor / boktjuven / känslor / ord / quote / tankar