Det är den dagen idag. Kroppen vill inte längre, den känns tung och varm. Det är med andra ord ingen sådan dag då man bestiger Mount Everest. 
Detta är  fluff-filten och äppeljuicens dag. 
 
Det kanske står skrivet i ett hemligt evangelium någonstans inmurad i dem tibetanska väggarna att ” minst 1 av 5 fri-dagar skal spenderas sjuk, nerpackad i en filt och oförmögen att göra något annorledes”. På jobb hade vi en lång diskussion om just detta ämnet precis innan jag tog ut min semester, att när du går på semester så slappnar man ju av (obviously ) men det är inte bara kroppen och huvudet som slappnar av och domnar bort tydligen så tar även immunförsvaret semester samtidigt! YES!!!
 
Så en kopp tea hade ju egentligen gjort susen om det nu inte vore så att solen ligger på som en magnet och värmen upp allt runt om. Nej jag håller mig till juice och bara ber till dem tibetanska munkarna i samma svängen att det står i evangeliet att det kanske finns frysta isbitar i köket. För att gå in dit och bli besviken är inget jag ens skulle vilja satsa en femma på. 
 
Till min förtvivlan har jag inte gjort det speciellt mycket enklare för mig heller. Jag har nämligen rotat fram mitt gamla nintendo med tillhörande pokemon-spel. (det verkar ju vara så modernt nu så jag försöker hålla mig till dem coola kidsen) Men min lilla vandrande blomma aka bellsprout vägrar levla i mitt tempo. (rastlös och krävande mor slår nävarna i bordet, kom igen nu lilla vännen en tugga till) till min förtvivlan och egen förvåning har jag idag suttit med detta en och samma spel i över 8 timmar idag, fy å fasa. 
 
Det är precis som när man kommer bort sig i en bok och helt plötsligt är det en ny dag. Kanske det bara ska vara så lätt ibland att bota sig själv och rastlösheten? 

30 juli 2016

jagande jakt

ponering

 
 
 
Jag sitter här i soffan, semestrar för fullt men känner att sugen efter lärdom ökat extatiskt inom mig. Jag är på jakt. Jag letar febrilt efter en nya lärorlika böcker eller varför inte bloggar med ett större utval att ord. 
 
Lät det också lite förvirrande? Verkar vara en sådan dag idag. 
 
Som sagt och skrivet tidigare bor och lever jag i Norge. Här pratar folket norska, och dem svenskar som har hittat hit. Ja efter ett tag pratar vi samma svorsk-blandning som resten. Och det är just därför mitt sug har ökat tror jag. Satte mig framför tv:n här om kvällen och upptäckte att vår älskade Persbrandt spelande sin underbara Gunvald-roll i Beck. WOW.. Vårt språk, ordförrådet och innebörden av alla dessa vackra ord. (tänk vilken fördel man har i livet om man kan be en shomme vara å flyga utan att han ens fattat vad man sagt). 
 
Att på ett lekande allvarligt sätt kunna trolla fram ord som finns där men som är gömda. Ett enkelt journalist språk typ. Ja men läs tidningen då kanske ni säger nu. Men nu är det så att jag tycker tidningen bara kommer med oroväckande nyheter för tiden och jag vill behålla lugnet och lyckan inom mig så jag håller mig en bit bort från dess mörka fasad! Att det faktum är att vi snart kommer leva i ett verkligt Gotham city tror jag inte är en hemlighet för allmänheten om vi tar tag i sakerna inom en snar framtid. Men även om så är faktum vill jag iallafall att huvudet ska få vara lyckligt en stund till. 
 
Är det någon själ där ute som kan tipsa eller inspirera en sökande själ efter lite lärdom i livet? Kanske en kram? 
 
 
Sitter med min kära och kollar igenom en av dem mest tankeväckande serierna vi har sätt på länge. För dem som inte har sätt den så kommer nu en spoiler!
 
70 personer blir uppskjutna i en raket för att överleva i rymden med sin familj och eftergångare i 100år. Detta gör dem tydligt vist för att leta efter nya planeter eller nytt ställe att leva på för att rädda mänskligheten! 
 
Väldigt spännande serie till att börja med, men efter en stund tar det helt av. När man får se hur det ser ut på jorden i samtid som livet i rymdburken pågår, händet det något som får tankarna att rulla framåt och bakåt samtidigt. En sockervaddstanke, bara klibbig men oemotståndlig. 
 
Människorna på jorden och dem i burken lever i samma lokal? 
Makes sense? 
 
Detta var ett falskt experiment. Människorna i burken tror dem är i rymden men dem sitter fast på jorden i ett stort rymdskepps-liknande bryggning. Detta gör dem för att människorna på jorde gör ett helt annat experiement med dessa människor utan dems vedskap. En av dem faller ur rymdskeppet under ett slagsmål och tror han faller mot en säker död (jag menar hade du ramlat ur ett skepp mitt ute i universums inetet, hade inte du fått panik då?). Men istället faller han rakt ner i en såndär stuntman påse som är fylld med luft. Och det är där verkligheten träffer honom. Hur hade man inte själv reagerat om man hela sitt liv levt i en falsk verklighet?
Jag känner själv att det tog ett tag för mig att fatta vad som hände. Jag tycker att ni borde se serien! 
 
Detta får mig också att tänka på om det även idag finns människoliknande experiment utan att vedkommande vet om vad som händer med hen? Och för att ta det ännu längre, tror ni på area 51? 
 
Min mamma sa till mig en gång när jag var, kanske 8 år och frågade henne om rymden och vad som fanns utanför.
 "Man ska inte tänka så mycket på det här för då kan man bli knäpp! ”
 
När jag senare googlar namnet på serien för att få en större inblick om vad det egentligen betyder får närmare sagt gåshud. Detta är så klart mer genomtänkt än man kan tänka sig. 
 
Ascension
a. In Christianity, the bodily rising of Jesus into heaven on the 40th day afterhis    Resurrection.
 
Och bilderna säger detsamma, människorna i serien gör som Jesus. Reser rig upp till himmelen för att leva vidare. 
Nu har jag nog spoijlat så det räcker. Men snälla. första säsongen ligger ute på netflix. Ta er en titt. Det är värt det. Tror ni inte de?