/ ponering /

Rättigheterna och skyldigheterna vid bokläsning.

Spoiler alert.
Jag har nu under en längre tid försökt komma igenom den fjärde boken i millennium trilogin. Men när det ska ta mig runt 100 sidor innan någonting händer och när det väl sker saker och ting så bytet författaren så man får läsa en annan person synvinkel eller i värsta fall så får man börja om på en elit ny person historia. Detta är i och för sig helt acceptabelt när det kommer till att boken är mer eller mindre baserad på 2-4 personer. Men när den större smällen kommer efter hundra sidor och man då får läsa skurkens, offrets och två den vittnenas syn i saken innan man får ett svar på hur och varför så känner jag att det kanske inte är helt min bok. Tålamod har aldrig varit min starka sida och speciellt inte när det kommer till böcker.
Jag vet även att jag tidigare bad er om hjälp här för att hitta en bok med ett högre ordförråd. Men när de verkar som att David Lagercrantz i själva verkar har haft synonymer.se uppe bredvid Word och enbart bytt ut ord efter ord så kan jag näst intill kalla det löjligt.

Så min stora fråga nu är, har jag rättigheterna till att byta ut mig egna bok mot en annan eller har jag en skyldighet till självaste bok-Sverige och idealen att läsa den helt färdig innan jag börjar på nästa?

I skolan fick vi alltid sträng besked om att läsa färdigt en bok först innan vi började på en ny. Och även om jag vill tro på att jag är chefen över mig själv så sitter dem gamla principerna kvar.

#1 / / Linnea Aurora:

Gör vad du vill!!! Jag läser alltid tusen samtidigt och hoppar alltid över tråkiga/ointressanta/dåliga böcker! Ej värt det!!! xoxo expert

Svar: Haha, då håller jag mig till expertens ord. Tusen tack, xoxo rookie
Emelie Jonasson

#2 / / Bambi:

åh nej såna böcker har man snubblat över i sina dagar. Jag har aldrig läst färdigt en sådan bok. Tar så mycket tid från de riktigt bra böckerna.

Svar: Det stämmer så gott :) men samtidig vill jag ju så gärna veta vem skurken är :O
Emelie Jonasson

#3 / / Lovisa (wildisland):

Haha! Jag brukar försöka traggla mig igenom varenda bok, men ibland när det verkligen inte går så "pausar" jag en bok och tänker att jag ska fortsätta senare, bara att jag aldrig gör det (hittills).

Svar: Nej de är sant. Fast är lite orolig över att jag glömmer bort handlingen när jag kommer tillbaka till boken sen. Fast Gud ska veta att jag har många "pausade" böcker på lager.
Emelie Jonasson