Plastkassarna idag :
Min mening är att dem är felgjorda!
Och vadan nu detta:
Packar du en kasse på affären så som vi oftast hör när vi handlar mat så lägger vi varorna så dem följer "skarven" längst ner i påsen. Logiskt eller hur? MEN!! När vi sedan ska lyfta påsen och då får varorna rakt in i benet medans vi går med dem.. Borde de vara socialt accepterat?

En påse borde vara bygd med handtagen på bredden (om ni förstår vad jag menar). Detta blev kanske lite vimsigt. Poängen är iallafall att efter en veckohandling utan bil så har jag blåmärken på benen efter att ha släpat med mig kassarna över halva stan. Eller så har påsen spruckit och jag står där varm och trött med handelns för mycket saker runt fötterna och i tillägg en hel skara gloende folk till publik.

Och när det nu kommer till publiken.
Vad har hänt med dagens generation? Eller är det bara generellt mest storstadsfolk som beter sig illa mot sina mötande? Jag satt mitt emot en tjej på tunnelbanan idag och hon log åt mig. Min första tagen då va "hon är inte Oslo-bo" och är inte det bara väldigt sorgligt? Att vi som bor i Oslo är eller tolkas som otrevliga stressade människor?

Nu blev det extremt mycket frågetecken och aggressioner här. Men ibland så blir jag lite irriterad på saker och ting här i världen som är tvärtemot vad jag är van vid eller hur jag vill ha de.

Men plastkassarna i dagens samhälle måste vara ett litet steg i matvaruföretagens konspiration att få oss och spendera mer än vi behöver. Min kära mor testa ut hur mycket pengar som egentligen går till att köpa "plast" under ett år (detta va för 20 år sen) och resultatet var att det gick över 200kr om året på kassar! Då är det nästan värt att börja med egen tygkasse.. Eller varför inte dra till med en "dramaten" (en påse men hjul och handtag typ som äldre släpar med sig på affären). Låte mig få bli tantföröklarad det rör mig ingenting, men jag slipper spräckta kassar eller knäckt rygg.

Lovisa

I am with you i ditt agg mot påsarna! Jag brukar alltid ha med mig en stor ryggsäck till mataffären.

Lovisa

I am with you i ditt agg mot påsarna! Jag brukar alltid ha med mig en stor ryggsäck till mataffären.

Svar: Jag hade det också en period :O men sen så slutade de med att jag "bara" skulle handla lite påväg hem och då fanns de varken ryggsäck eller bärhjälp.
Emelie Jonasson

Bambi

Jag delar din åsikt om plastkassar måste jag säga. Jag har dock börjat använda mig utav en dramaten-väska. En sån där pensionärsgrej. För inte fasiken får man hjälp när kassarna går sönder. Det är mitt tips till dig. Dramaten. :P

Svar: Dramaten, legenden, den ovärdeliga vardags hjälten :) jag vurderar starkt på art skaffa en sådan. Knallrosa
Emelie Jonasson

Bambi

svar: Jag jobbar inom vården :)

Linnea Aurora

Jag står HELT bakom dig i den här frågan!!! Har aldrig hört visare ors uttalas om plastpåsar!

Svar: Eller hur, någon borde få nått gjort, snarast
Emelie Jonasson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress